Hårtransplantation

Idag är det väldigt många som lider av sitt hår, dom tycker att det blivit tunnare ju äldre dom blir och deras självförtroende blir oftast sämre och sämre. För många så blir det sociala ett problem där dom inte vill vistas ute bland folk.

Innan du bestämmer dig om du vill göra en hårtransplantation så är det viktigt att kolla runt efter olika hår klinker som kan passa just dig bäst. Det är ett stort beslut att göra en transplantation därför vill man hitta den bästa för att resultatet ska bli perfekt.

FUE Hårtransplantation 

Vi har gjort lite research angående lite olika hårtransplantationer och vi tyckte en teknik som heter fue hårtransplantation verkar bäst ifrån Akacia medical hårklinik . Dom har sedan starten 2001 gjort över 10.000 operationer och det känns tryggt om man nu skulle vilja göra en hårtransplantation.

Hur går det till?

Man bokar in en operationstid och när man väl är på Akacia medical så går man igenom dagens plan. Dom förklarar hur ingreppet kommer gå till när man ska flytta hårsäckarna till den plats på huvudet där man vill ha mer hår. Sedan kommer du få en lokalbedövning och även lugnande om du vill förstås.

En operation brukar ta någonstans mellan 6-10 timmar.

Efter operationen är det viktigt att du tar det lugnt i cirka 1 månad pga svett m.m. Det är extra viktigt att du inte utsätter håret för någon typ av belastning dom första 10 dagarna som t.ex mössa, keps, sjal m.m.

Vem kan göra en hårtransplantation?

Dom flesta kvinnor och män kan göra en transplantation av hår, man bör ha ett fint givarområde i bakhuvudet där man plockar hårsäckar ifrån. Skulle man ha dåligt med hårsäckar där så kan man plocka hårsäckar ifrån bröstet och placera på dom ställerna på huvudet där man vill ha mer hår.

Detta ser läkaren när ni går igenom vad som är möjligt att göra. Dom allra flesta patienterna blir förvånad över hur fint resultatet blir och deras självförtroende kommer tillbaka.

Efter 12 månader så utvärdera man resultatet och se om man vill flytta mer hårsäckar eller inte.

Att tänka på!

Innan du bestämmer dig så finns det några saker att tänka på. Vi har listat några av dem viktigaste.

  1. Är du en god kandidat? Med detta menar vi om du har hårsäckar som du kan flytta till dom ställerna där du vill ha mer hår. ( Detta hjälper läkaren på den hårklink du väljer dig med. ) Har du kollat om det finns andra alternativ än transplantation?
  2. Finansiering av din operation. Om du har bestämt dig för att du verkligen vill göra en operation så måste du vara beredd att det kommer kosta endel. Tänk på att det finns olika hårklinker som erbjuder olika priser. Men ta inte den billigaste det kan du få ångra sen om dem gör ett sämre jobb.
  3. Risker? Det är alltid en risk när man ska göra en operation därför är det extra viktigt att välja en väl rekommenderad hårklinik för att minimera din risk.

Gör som 1000 andra och gå med i vårat nyhetsbrev!

Missa aldrig våra skäggtips eller erbjudanden… 
Prenumerera
close-link